זוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/23 06:31 כד בטבת התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני לא נשואה הייתי בזוגיות 3 שנים עם אדם דתי

(אני חילונית) שומרת מסורת עם אמונה גדולה

גרנו ביחד והחלטתי להיפרד בגלל הרבה סיבות אבל אנחנו עדיין בקשר אנחנו פרודים 8 חודשים

אנחנו עדיין בקשר ואוהבים אבל יש לי בעיה עם המראה שלו אני לא נמשכת אליו כל כך וכל הזמן חושבת מה אנשים חושבים שאני איתו במיוחד המשפחה שלי אבל אני ממש אוהבת אותו וחושבת שלא אמצא משהו כמוהו

תשובה

שלום לך,

טוב שאת כנה עם עצמך. השאלה איננה האם את נמשכת למראהו (שעתיד להשתנות) אלא האם מתאימה לך האישיות שלו.

אם את אוהבת אותו - אז תתחתנו בהקדם האפשרי.

לגור ביחד (סימן שאינו אדם דתי) זו טעות , גם בכך שהקשר בינכם אינו מחייב אותכם, ובעיקר באיסור החמור שיש בכך.

את צריכה לחיות את חייך ולא להתחשב במה אומרים אחרים עליו ועליה מראהו - אפילו אם הם בני משפחתך האוהבים.

בהצלחה דוד לוי

הארה - אם יש בינכם גישות שונות לשמירת שבת ולחינוך ילדים - כדאי לסכם זאת לפני החתונה