חלומות קשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/23 10:01 יז בסיון התשפג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, יש לי חלום שחזר על עצמו כמה פעמים.. פעם הראשונה הייתה בראש השנה תשפ"ג.. מאז הוא חזר על עצמו עוד פעמיים וכל פעם בסיטואציה אחרת... אפרט יותר. למשל חלמתי שאני נופלת מבנין גבוה- לפחות 9 קומות, אם לא יותר, ולפני שאני מגיעה לקרקע מאיפה שהוא צץ דשא ואני ניצלת ממוות.. פעם אחרת חלמתי שאני בים ואני נכנסת פתאום למערבולת, שוקעת במצולות ונלחמת על הנשימות האחרונות שלי, לפני שזה קורה-יד עלומה (לא יודעת מי) מוציאה אותי מהמצולות ואני ניצלת... מה שחוזר על עצמו בחלומות הנ"ל זה שאני רואה מקום חשוך, כנראה בשמיים, אני שומעת קולות מוזרים, של אנשים שמדברים, כנראה.. ואני רואה 3 תיבות גדולות. תיבה ימנית רשום עליה חיים תיבה אמצעית שמות תיבה שמאלית מוות.. בא ייצור גדול ומפחיד כולו שחור, מוציא פתק מתיבת השמות ורשום את השם והשם משפחה שלי.. ורגע לפני שהוא מכניס את שמי לתיבת המוות, בא ייצור (בדמות נער), פניו מלאכיות רכות ומלטפות.. והוא צורח בקול גדול: לאא!!!!! הוא לוקח מספריים ענקיות, תופס את הפתק מהייצור השחור וקורע את הפתק לגזרים... בלילה האחרון שוב חלמתי, והפעם אני רואה תמונה שלו תלויה על הקיר (בחלום כמובן) ולפתע התמונה מתנפצת לרסיסים... ישנה משמעות כלשהי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני סבור שלחלומות יש יותר משמעות פסיכולוגית מאשר משמעות תורנית.

החלום שלך משקף פחד מפני המוות יחד עם אמון מלא בחיים. את בטוחה שלמרות כל הסכנות והאיומים - את תמשיכי לחיות.

תחשבי ותנסי להרגיש האם הדברים שלי מתחברים לעולמך, למחשבות או לרגשות שמלווים אותך בשנה האחרונה.

אסיים בשתי עצות: רגשית ותורנית.

אם החלום הזה משקף פחדים שמלווים אותך - כדאי ונכון לפנות לטיפול רגשי.

אם החלום מטריד אותך - יש פתרון תורני: להגיע לבית כנסת ובזמן ברכת כהנים לומר תפילה מיוחדת שנמצאת בסידור: "אני שלך וחלומותי שלך. חלום חלמתי..."

בשורות טובות!