תביעת לשון הרע לבית משפט של המדינה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/23 06:37 כד בטבת התשפג

שאלה

הוגשה נגדי תלונה שקרית בחלקה שבגלל הורשעתי בבית המשפט עקב שקרי המתלוננת ועקב ניהול רשלני של משפט על ידי מערכת אכיפת החוק.

אני רוצה לטהר את שמי, האם מותר לי להגיש תביעה לבית משפט השלום על לשון הרע עם פיצויים מינימלים של כמה אלפי שקלים?

ואני גם רוצה להגיש תלונה לועדת האתיקה נגד העורך דין שהתלוננה נגדי ופסק דין בו קבע שהמתלוננת שיקרה יעזור לי מאוד, לכן אני רוצה לתבוע

תשובה

שלום לך,

1.

א. תביעה בבית משפט השלום אסורה בהחלט - זה מרים יד בתורת משה רבנו.

ב. אם תזכי בתביעה, סביר להניח שיהיה גזל בידיך. מה שהם פוסקים שם הוא שלא על פי ההלכה, ובד"כ על פי ההלכה לא מקבלים כסף כפיצוי על לשון הרע. הכסף שתקבלי לפי פסיקת בית משפט השלום, יהיה גזול בידיך שלא כדין ואת עלולה לחשוב שהוא מגיע לך.

2. פניה לוועדת האתיקה , נראה לי שמותרת כיון שיש הסכמה הדדית בין כל עורכי הדין, על קיום הוועדה, ומי שפועל כעורך דין , מקבל עליו את החלטות ועדת האתיקה שלהם.

בהצלחה דוד לוי