זיווג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/12/22 19:00 כד בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אחותי בת 26 ונורא רוצה להקים בית ולמצוא זיווג .

אין כרגע שום דבר באופק ונראה שמזלה חס ושלום סגור .

בצעירותה אחותי הייתה בקשר עם גבר נשוי , והביאה ילדה עם בן הזוג שלה (לא הגבר הנשוי) ללא נישואים .

קיום שאחותי בוגרת ומתחרטת על המעשים שלה , היא רוצה להתחתן ולהקים בית בישראל , היא משתדלת לשמור שבת ולקיים מצוות , היא מתחרטת על מה שעשתה חרטה מלאה וכיום אין סיכוי שתחזור על דברים שעשתה .

אני מודעת

לחומרת המעשה אבל אני כל פעם מתפללת להשם שימחל לה וישלח לה את הזיווג שלה והיא תזכה להתחתן כמו שהיא כל כך רוצה ומגיע לה .

רציתי לדעת אם יש משהו מעבר שאפשר לעשות כדי לכפר על העבר ולזרז את הזיווג או שאין קשר בין הדברים ?

תודה ????????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מושג של "מזלה ח"ו סגור" ביהדות אין מזל לישראל, הכל לפי מעשה האדם. המזל שייך לגויים אבל לישראל ככל שמטיבים לאחרים להוסיף להם שמחה גם הקב"ה נותן שמחה לעושה. על כן כדאי שתתחזק בנתינת שמחה לאחרים וכן להרבות בתפילה לפני בורא עולם. תפילות מעומק הלב. ואי"ה כשתוסיף תפילה ושמחה לאחרים הקב"ה ישלח לה שמחה.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ