אינסטגרם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/22 11:52 כב בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב,

אני בחורה דתייה ויש לי חשבון אינסטגרם פרטי חסום, יש בנות ובנים שעוקבים אחריי ויש לי ספק האם זה מותר מבחינת ההלכה להעלות תוכן מחיי היומיום שלי ולהעלות תמונות (צנועות כמובן) ומעבר לזה אני מעלה לפעמים תוכן רוחני שאני מאמינה שיכול לקרב לדת

בנוסף, אני גם צורכת תוכן ולפעמים נשאבת המון שעות ומרגיש לי לפעמים בזבוז זמן

חשוב לי לציין שהמטרה העיקרית שלי היא להיות עצמאית ולהשתמש באינסטגרם ככלי שיווקי

האם מבחינת ההלכה אני צריכה למחוק את האינסטגרם או שעדיף לפתוח חשבון עסקי בלבד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם לא צריך לחשוף את עצמו בפני על אחד, אדרבא כל כבודה בת מלך פנימה. התרבות של החצנה וגלוי לרבים דברים פרטיים יש בה הרבה איסורים, חלקם של תורה וחלקם של דברי חכמים, ובייחוד יש בזה פגיעה בקדושה העצמית של האדם, שהוא בונה את עצמו, כאשר יש לאדם עוקבים רבים הוא לא יכול לעבור תהליכים שונים, מכיוון שכולם ידעו על כך והכל ישיחו על כך. כל תנועה נבחנת על ידי אחרת, וזה מכניס שיקולים צדדיים בחיי האדם. על כן אין לפרסם ולאפשר מעקב אחרים אחר מעשה האדם. דברי אלו הם ללא התייחסות לשריפת הזמן, שהוא המשאב היקר ביותר שיש לנו בעולם, וכל דקה ודקה שאדם יכול לעשות בה דברים מועילים והוא מבטל את הזמן הזה, הוא גוזל זמן מחייו.

אם את צריכה הפצה עיסקית יש לאפשר רק ככלי שווקי שבזה הוא יכול להיות מאד יעיל ויכול לעזור לך בשיווק.בתחומים אלו יש להשתמש בכלים הטובים והמועילים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ