מכונת גילוח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/12/22 10:31 יט בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב

קראתי באתר מכון צומת, והבנתי שבפועל מי שנוהג להתגלח עם מכונה, רשאי להתגלח בכל מכונת גילוח שיש לה גם רשת בנוסף ללהבים. האם הבנתי נכון או שצריך אישור ספציפי על המכונה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

וודאי, כמו בעניינים אחרים יש דעות ומחלוקות. המאמר שראית נוטה להקל.

מצטט לך מדברי הרב יעקב אריאל* בעניין:

"המחלוקת בדבר מכונות הגילוח החלה עם המצאת המכונה. כי תוצאת הגילוח במכונה דומה לזו של תער. מאידך, במכונה יש רשת החוצצת בין השער לסכינים ולכן אינה תער. ככל שהרשת עבה יותר ויציבה יותר המכונה כשרה יותר. רשת דקה וגמישה היא בעייתית ויש האוסרים להשתמש בה".

מתוך דבריו אתה יכול בעצמך לבחור מכונה גילוח שהרשת שלה לא דקה מאוד מאוד. זה היסוד לכך שיש מכונות גילוח: 'כשרות'.

* https://www.yeshiva.org.il/ask/977