פרשת שבוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/12/22 22:27 יז בכסלו התשפג

שאלה

פרשת השבוע וישלח מופיע הפסוק שמשתחווים לעשיו ואז כתוב לרחל וליוסף ולאה וילדיה כתוב עליה בפסוק וישתחוו ועל בלהה וזילפה כתוב ותישתחוונה ולא וישתחוו?ולמה הבנים של השפחות לא הישתחוו???

תשובה

שלום

שאלה נפלאה שאלת

בזכות שאלתך מצאתי שני פירושים לכך.

דעת זקנים מבעלי התוספות: "ותשתחוין השפחות, אבל ילדיהן לא השתחוו, שאמרו: אמותינו אינן חשובות כמונו. אבל בני לאה, כשראו לאמן שהשתחוה (אולי צ"ל: שהשתחוותה), גם הם השתחוו כמוה".

הנצי"ב (העמק דבר): "כתיב כאן על האמהות בלשון נקבה, משום שהלכו שתיהן יחד ובניהן טפלים להן, וניכרת היה השתחוואתן יותר. מה שאין כן בלאה שהיו ילדיה ששה סביב לה וניכרים יותר לכן כתיב וישתחוו בלשון זכר".

יישר כח

כל טוב