הצעות שידוכים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/12/22 09:15 יז בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת אם במקרה שיש 2 או יותר הצעות שידוכים במקביל יש הדרכה לפי מה לשמוע את ההצעות?

2 אנשים פנו אליי עם הצעות בזמן שהייתי בקשר, ואני הייתי מעדיפה לשמוע את ההצעה של האנשים שהציעו לי מאוחר יותר, האם זה בסדר למרות שיש מישהי שפנתה אליי קודם?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה, ומסע מוצלח.

א. אין הדרכה קבועה ומתמטית לקביעה איזו הצעה כדאי לשמוע קודם. כל עוד מדובר בהצעות - כדאי לשמוע את שתיהן, ולסמוך על האינטואיציה הראשונית מה נראה כדבר שיש לו סיכוי גדול יותר. ברם, אין כל היתר לצאת עם שניים במקביל, שכן יש בזה הרבה מאוד מעייני אונאה, ומה ששנוי עליך אל תעשה לחברך.

ב. שוב, אם את בקשר - אל תיעני לאף הצעה לפני שהקשר הזה נסגר. לגבי הקשבה למי להקשיב קודם - כנ"ל. הדבר תלוי ברצונך ובמה שמעורר אותך.

כל טוב ושמחה.