האם אפשר להפתרנס ממש טוב מתורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/23 12:58 כד בטבת התשפג

שאלה

השאלה שאלה היא כזאת האם אפשר להתפרנס כמו כמהנדס תוכנה ואפילו לא ..

10,000₪ מספיק ברוך ה כדי להתקיים האם אפשר להרוויח כאלה סכומים בכל חודש ואפילו יותר

כדי לחיות כמו בנאדם

אני שואל כין לי אהבה אמיתית ותחברות כמו התורה זה פשוט אני אני אוהב גמרא ואוהב תורה ומחובר לבורא ברמה משוגעת שאני מכור אליו ברמות הקשות ..

רציתי לדעת עם אפשר להתפרנס באמת בכבוד

תשובה

שלום לך,

אין מתפרנסים ואסור להתפרנס מתורה.

מי שאוהב תורה מוכן לקיים "פת במלח תאכל ...".

יש מצבים בהם אדם מקבל 'דמי בטלה' על כך שאינו עובד באותו הזמן בעבודה אחרת.

דמים אלו מספיקים לחיים במינימום. מי שרוצה לקבל 10000 ש"ח לחודש צריך לעבודה בעבודה, ולא יעשה את תורתו קרדום לחפור.

בהצלחה דוד לוי