עצירת הנשימה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/12/22 09:26 טו בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

שאלתי רב אחר ולא נראה לי שאני בטוח מי זה היה.

מכל מקום פעם אחרי תפילה או משהו עצרתי את הנשימה לכמה זמן וביקשתי מאלוקים שיחשיב את הסבל בזה ככפרה על מה שלא היה בסדר בתפילה. משהו בסגנון.

רב (אורתודוקסי להבנתי) ענה לי שזאת לא הדרך הנכונה "אם אתה מחפש לייסר את עצמך זאת לא הדרך הנכונה ופשוט תתתנצל". ואפשר פשוט להתנצל (במילים).

רק ליתר ביטחון אותו הדבר גם לגבי התפילין- כלומר כשאני מניח תפילין היו פעמים שעצרתי את הנשימה בזמן ליפוף התפילין על כף היד (אחרי והארשתיך לי). נדמה לי שידעתי שזה לא חובה אבל רציתי ליתר ביטחון ככפרת עוונות על מה שלא היה בסדר במהלך הנחת התפילין.

אז גם עם זה- פשוט להפסיק? ואפשר להתנצל במילים אחרי התפילין?

תודה.

תשובה

שלום

אותו רב צדק לחלוטין.

אנחנו לא מייצרים לעצמנו סבל וייסורין. אם הקב"ה חושב שאנחנו זקוקים לכך, הוא ידאג לזה.

אמנם כן יש דבר טוב של הימנעות מתענוגות מיותרות, ושאדם לא ישביע את יצרו, למשל באכילה, ובמצבים מיוחדים אפילו להתענות, אבל באופן כללי, אדם לא אמור לגרום סבל לעצמו.

על כל דבר לא טוב שאדם עושה, התפקיד שלו זה לעשות תשובה, כלומר להתחרט, להתוודות לפני ד' ולקבל על עצמו שישתדל מאוד לא לחזור לכך.

אחרי זה, התפקיד של האדם הוא לחזור ולהמשיך ביתר שאת לעשות את שליחותו ותפקידו בעולם כעובד ד' בשמחה.

כל טוב ושבת שלום