קצר בתקשורת - התשובה שהצגתי כיצד להחזיר את כולם בתשובה לא פחות ממעלפת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/12/22 06:40 יג בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

עם כל הכבוד, וברור לי שאתה מבין בהלכה יותר ממני, נראה שיש קצר בתקשורת. לא הבנת משהו או שלא ירדת בדיוק לעניין.

אתה אמרת "כי אף שהיא נכונה מבחינה פילוסופית, מבחינה קיומית היא מציעה למעשה (בעיניים של אדם כופר) להרוס את כל החיים מול הסיכוי (שהוא לא מאמין בו) שיש חשבון לאחר המוות." הנקודה היא, מה ששובר את המשפט הזה ואת יצר הרע כולו, היא - שזה לא להרוס את החיים. לא דיברתי להגיד לתינוק שנשבה: "קיים מצוות כמו גדולי הדור".

אלא- לפחות להאמין באלוקים. ברקע.

זה כבר שיפור עצום לעומת שלא להאמין. (בנוסף אם מאמין ברקע בביאת משיח הוא אפילו עומד בעיקרים של הרמב"ם).

אז זו תשובה מעלפת שיכולה להציל הרבה תינוקות שנשבו.

שוב- מדובר על האמונה באלוקים בלבד. גם מבלי לקיים מצוות אחרות.

ויש הרבה תינוקות שנשבו (כמו מישהו שאני מכיר) שלא שוללים את קיום הא-ל, אלא הם פשוט לא בטוחים. בצורה הכי תמימה וכנה שיש. פשוט לא בטוחים.

ושוב- מדובר על האמונה באלוקים בלבד. גם אם לא יקיימו מצוות. (וזה יגרור אותם לקיים לפחות דברים בסיסים בהמשך...).

ליצר הרע אין אף מילה להגיד על זה. כי שוב לא צריך 'להרוס' את החיים או לקיים אפילו מצווה אחת בשבוע. זה יגרום ליהודים אתאיסטים לחזור לדרך הנכונה בלי טיפה של מאמץ. רק להאמין באלוקים ברקע.

ממליץ בחום להשתמש בזה- ויש רבנים (כמו כל הרבנים באתר הזה ובישיבה) שיכולים לערוך את התשובה טוב יותר ממני. התשובה הזאת לדעתי היא מושלמת. ללא פגם. ליצר הרע אין מה להגיד כנגד זה.

(וליהודים ברור שהיהדות היא הנכונה היא העתיקה יותר מהדתות הגדולות. -היהדות הנצרות והאסלאם לא נמצאות באותה הסירה.)

תחשוב על זה ברצינות וממליץ בחום לעבוד על הניסוח של זה ולהפיץ זאת לרבנים.

אפילו הרבנים החרדים שגרים בניו יורק, יכולים לקרב כך אולי יותר ממיליון תינוקות שנשבו (!!!!!!!!!!!!!!!) ליהדות.

ואלה שבארץ יכולים לקרב מספר דומה.

אפשר לצבור במהלך הזה מספר אדיר בל יתואר של מצוות.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על המשך הבירור.

ההצעה להאמין בא-לוהים ברקע היא אכן, כפי שכתבת, טובה כפתיחה. אולם לא ברור מדרכך איך את עובר מהאמונה הכללית בא-לוהים להצעה לאדם לקיים מצוות על פי תיאוריית ההימור, ומציע לו כל חייו "להמר" שיש לקיים מצוות בגלל מה שיתברר לאחר מותו. הדילוג הזה הוא ה"באג" בהצעה הרוחנית הטובה שלך, ועל כך כתבתי במכתבי הקודם.

מעבר לכך, אמונה כללית בא-לוהים בלי קיום מצוותיו עלולה להיות גרועה יותר גם מסיבות אמוניות והלכתיות. זה כבר לא תינוק שנשבה. זה מכיר את אלוהיו ומורד בו.

ומה למעשה "הרווחת" מהעובדה שהוא מאמין באלוהים, אם אינו מממש את האמונה הזו בדרך החיים ?

כל טוב, ויישר כוח על חיפוש הדרך