לשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/22 19:01 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

במהלך משחק במחשב אונליין (ברשת) עם משתמש אחר נקלעתי למצב של לשון הרע.

נוצר מצב לא נעים,הוא אמר משהו כמו טיפש ועוד גינוי ממש לא יפה,ואני עניתי לו בחזרה (שחבל שאבזבז את זמני על טיפש כזה עם אייקיו 20.),ופה בערך השיחה שלנו נגמרה.

אני יודע שזה נשמע ילדותי,ברור שעדיף לא לענות,בשביל שאחר כך לא לשאול כאלה שאלות.

עדיין ברצוני לשאול אם זה עבר על לשון הרע?

אוסיף שבמשחק משחקים משתמשים מכל העולם,סביר להניח שהוא היה גוי,שאלתי את הבחור לאחר מיכן אם הוא נוצרי (על השם משתמש שלו הופיע צלב ליד השם שלו..),לא היה מענה .

אני יודע שזה לא ראוי לדבר ככה בכלל.

בכל מקרה כל מה שעניתי לו זה מה שפרטתי במשפט למעלה,(שחבל שאבזבז את זמני על טיפש כזה עם אייקיו 20.).

האם זה עבר על לשון הרע?אם כן איך אוכל לכפר על כך?

תודה רבה לך על זמנך,

המשך שבוע נעים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין בכך לשון הרע אלא הלבנת פנים (זו לא עבירה יותר קלה - גם זו עבירה חמורה)

לשון הרע - כאשר אתה אומר דברים שלא בפניו, אתה מדבר 'מאחורי גבו'.

להטיח דברים מכוערים בפני האדם - זו הלבנת פנים שחז"ל רואים בה שפיכות דמים:

"המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים".

התיקון לכל העבירות הללו הוא מאוד פשוט וקל:

1. להתנצל בכנות מלאה, בפני הנפגע.

2. להצטער על המעשה, להתחרט ולקבל על עצמך ששוב לא תנהג ככה.

נ.ב.

ממליץ לך לחשוב על עצמך - אתה נשאב לתוך המשחק באופן שמביא אותך לאבד שליטה (במידה מסוימת) ולומר דברים שלא היית רוצה לומר, דברים שאחר כך אתה מתחרט עליהם.

אתה כבר מודע לדיבורים המוגזמים שהיו לך. אני מפנה אותך כאן לסיטואציה של המשחק שמורידה אותך למקום נמוך כל כך - עליך להיות מודע לכך שמא המשחק שואב יותר מדי לתוכו,

בהצלחה!