הונאה בעבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/04/23 20:02 ו באייר התשפג

שאלה

שלום לרב

שאלה בנושא הונאה בעבודה

במידה ואני יודעת על קולגה לעבודה שמבצעת משהו לא ראוי (כגון קביעת תורים פיקטיביים בלוז שלה כדי שיחשבו שיש לה הרבה עבודה) ומבצעת עוד דברים לא ראויים כנגד המערכת ומערבת אנשים תמימים ללא ידיעתם האם חלה עליי חובה לדווח? אני מרגישה שאני אלשין ומצד שני מפריע לי לראות את ההונאה הזו

אשמח לתשובתך

מצד אחד לא רוצה לפגוע בפרנסה של אדם, מצד שני זו הונאה כלפי המערכת, כלפי עובדים אחרים, כלפי מטופלים שהתורים חשובים להם

אשמח לעצתך

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רגישה ועדינה מאוד.

באופן כללי, נושא ה"הלשנה" נידון אצלנו ב"צהר לאתיקה" בדרכים שונות.

ריכזתי לך כאן 25 תשובות בנושאים אלה: https://bit.ly/3oSbQS8.

ברם, בשל העובדה שיש לך אחריות גם כלפי המערכת וגם כלפי האנשים שההתנהגות שלה מפילה אותם בפח - נראה שחלק מ"לא תעמוד על דם רעך" מחייב אותך לעשות את מה שאפשר לעשות לתיקון המצב.

אם ביכולתך לדבר איתה ולהציע לה ללכת בדרך אחרת - זה כמובן מה שצריך לעשות.

אם אין ביכולתך לעשות זאת - ראוי לדבר על כך עם הממונה, אולם לפי הכללים הידועים של "לשון הרע לצורך": לדבר רק על מה שאת יודעת, להיזהר שלא להגזים, להציע כי ינסו קודם לשפר את מה שהיא עושה וכדו'.

כל טוב ויישר כוח