אכילת כבד לא מוכשר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/02/23 21:52 טז בשבט התשפג

שאלה

שלום, התכוונתי לחמם נתח בשר כשר (נתח שכבר הוכשר), אבל בטעות חיממתי כבד בקר שלא עבר הכשרה כנראה ואכלתי חצי ממנו, מה אפשר לעשות? עד כמה חמור זה?

תשובה

שלום לך ,

אכילת דם , כבד שאינו מוכשר , זה איסור חמור שחייבים עליו כרת (בדומה לאוכל חמץ בפסח, לאוכל ביום כיפור, לנוגע באשה נדה וכד)

אלו עברות חמורות שבין אדם למקום. תשובה ויום הכיפורים וייסורים מכפרים (עיין משנה תורה לרמב"ם ספר המדע הלכות תשובה פרק א הלכה א).

תשובה = שאתה מתחרט ומשתדל שתקלה כזו לא תקרה שוב.

ייסורין = יש קטנים כמו צער שאינך מוצא חפץ מסוים ויש גדולים , הכל לפי הענין.

בברכה

דוד לוי