האם נצחנו את הקללות של אדם וחוה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/22 18:11 כט בחשון התשפג

שאלה

אני לא מבין פעם האל אומר שאישה תלד קשה בהיריון ואדם בזיעת אפיך תאכל לחם אז איך היום ממציאים דברים שמנצחים את דבר האל ?כמו מכונה בחקלאות שמזרזת את העבודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש לך שאלות יפות!

אבל חכמי ישראל נתנו תשובות טובות...

אתה צודק. ברור לכל מתבונן שהקללות על החטא של אדם וחוה כבר לא מאיימות כיום:

אין שום קושי להשיג לחם.

האיש לא שולט באישה.

כיום - בעזרת אפידורל, גם הלידה כבר לא מייסרת.

הדבר היחיד שנשאר - והוא לא קל ולא פשוט: עדיין מתים לצערנו. טרם נרפאנו מהקללה "כי מעפר באת ואל עפר תשוב".

מכל מקום התשובה לשאלה שלך: כאשר מתקרבים לימות המשיח נרפאים מהקללות של ימי בראשית.

הואיל ואנחנו כיום יותר קרובים לימות המשיח אז חלק מהקללות כבר לא מאיימות עלינו.