הפסק טהרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/22 10:23 כח בחשון התשפג

שאלה

בוקר טוב, אמש עברתי גרידה בעקבות דופק שפסק. שאלתי היא היות ויש עדיין מעט דימום האם יש לעשות הפסק טהרה עם סיום הדימום ואז לספור 7 נקיים או בחלוף 14 ימים מהגרידה?

שנית, זוהי פעם שנייה שאני עוברת גרידה, עברתי לפני 7-8 שנים . אני בת 37 +3 רוצה מאוד עוד ילדים, מצד שני חוששת מאוד מהיריון נוסף שיוביל גם כן לאובדן. האם ל סתפק באוצרות שקיבלתי כי אני לא כל כך צעירה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כואב מאוד, משתתף בצערך,

בשאלה הראשונה: עייני בקישור

https://www.yoatzot.org/hebrew/207/3223/

שימי לב שצריך לדעת באיזה פרק של ההיריון היתה ההפלה ומה המין של הנפל.

בשאלה השניה: נראה לי שייעוץ בנושא כל כך רגיש לא יכול להיות כך באינטרנט. השאלה שלך חייבת להתברר, אבל לא בתשובה שלי שאינני מכיר אותך בכלל ולא יודע דבר על הרקע של השאלה שלך.

ממליץ לך לצאת לתהליך של בירור. לא לקבל תשובה ברגע. חשוב לשוחח עם רופאת נשים על הסיכוי להיריון מוצלח. להתייעץ עם מטפלת רגשית כדי להגיע לרגשות העמוקים שלך בנושא. וודאי לדבר על כך עם אנשים קרובים אליך - בעל, הורים, חברות טובות. תני לעצמך מספר חודשים כדי לברר את העניין ולהיות שלימה לחלוטין עם ההחלטה שלך.