להתחיל ללמוד גמרא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/11/22 07:41 כו בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!!

אני מעוניין להתחיל גמרא ורציתי לשאול עם איזה מסכת הכי כדאי להתחיל שתהיה קלה ופשוטה יותר מהשאר , והאם צריך ללמוד לפני משנה?

תודה מראש

תשובה

שלום

כל הכבוד על ההחלטה החשובה

אני ממליץ להתחיל מאחת מהמסכתות הבאות: ברכות, תענית או מגילה.

הכי טוב זה למצוא חברותא באיזשהו מקום באיזור שלך.

אם זה לא אפשרי, אני מאוד ממליץ על חברותא טלפונית או בזום באחד מהארגונים שמאפשרים את זה (איילת השחר, קרוב אליי, פורטל הדף היומי ועוד).

אם משום מה גם זה לא מתאפשר, אז אפשר להיעזר בשיעורים שיש ברשת ובגמרות מבוארות (רק לראות שזה לא יפגע בעמל שלך לנסות להבין).

לגבי משנה, אני ממליץ ללמוד במקביל גם משניות על הסדר.

כל טוב ובהצלחה רבה