מה היהדות אומרת על זה שבבית ספר ממלכתי- דתי מלמדים על האיסלם ועל הקוראן, האם זה מותר?

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 18/11/22 01:13 כד בחשון התשפג

שאלה

מה היהדות אומרת על זה שבבית ספר ממלכתי- דתי מלמדים על האיסלם ובמסגרת זה גם מלמדים פסוקים מן הקוראן, ומחייבים ללמוד את זה,

האם זה מותר?

תשובה

ערב טוב

המציאות שאתה מתאר שבחינוך ממלכתי דתי מלמדים פסוקים מן הקוראן היא מציאות הזויה.

שהרי קיים איסור תורה ללמד קוראן.

ראה את אשר בספר החינוך לאחד מרבותינו הראשונים:

מצוה שפ"ז

ענין לאו זה שנמנענו שלא ניחד מחשבותינו לחשוב בדעות שהם היפך הדעת שהתורה בנויה עליו לפי שאפשר לבוא מתוך כך למינות, אלא אם יעלה על לבו רוח לחשוב באותן דעות הרעים יקצר מחשבתו בהם וישנה לחשוב בדרכי התורה האמתיים והטובים.

גם הבאת "פסוקים" מן הקוראן יש בזה מעין השוואה, שיש פסוקים אצלנו ופסוקים אצלם.

ובאמת אין מקום להשוואה כלל בין תורתנו שהיא תורת אלוקים חיים לבין דבריהם שהם דברי בשר ודם, דברי בן השפחה...

כן ראוי ללמד בשיעורי היסטוריה גם בבתי ספר דתיים, כמה יהודים נרצחו, נאנסו , הוכו, נשדדו, נפצעו בשם האיסלם ומייסדו.

יהי רצון שיערה עלינו ה' יתברך רוח טהרה

ויעביר את רוח הטומאה מן הארץ.