גרושה מגוי ונישואים חדשים עם כהן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/22 12:37 כב בחשון התשפג

שאלה

מצד אחד להינשא לגוי זה חמור, מצד שני זה לא נחשב נישואין ע"פ התורה. התיקון למעשה חשוב מכל. השאלה היא האם מכיוון שלא נחשב הדבר כנישואין, אז בעצם היא איננה נחשבת גרושה עד כדי היתר להינשא לכהן? או שמא היא גרושה לכל דבר על אף כך שלא נחשבו היחסים עם הגוי לנישואין?

שאלה נוספת-

איך אני מוודא היותי או לא כהן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש כאן בעיות הלכתיות סבוכות מאד אשה שהייתה נשואה או חיה בקביעות עם גוי פסולה לכהונה (לא מדין גרושה) בגלל מעמד הכהונה ומעלתה שהם צריכים להיות עובדי ד' באמת ולא מתאים לכהן שיחיה עם אשה שהייתה ביחסים קבועים עם גוי. על כן אין דרך אחרת אלא לבדוק את שאלת הכהונה. זה נושא שצריך בדיקה מיוחדת, יש היום אנשים שמתמחים בכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ