סופר סת"ם שמעלים מס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/22 13:19 כב בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לקנות סת"ם אצל סופר שמעלים מס? והאם תפילין או מגילה שקונים אצלו כשרים ואפשר לברך עליהם? או שמא זה מצווה הבאה בעבירה? תודה רבה ואריכות ימים לרב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על השאלה.

כואב מאוד שזה המצב. העלמת מס היא גזל הציבור, והיא מעשה לא מוסרי של הנאה מכספי ציבור בלי להיות שותף בתשלומם. היא אסורה על פי ההלכה.

האם העלמה זו פוסלת את התפילין ? אני חושב שלא. זו אמנם עבירה, אולם היא לא קשורה למעשה המצווה, וההלכה לא פסלה (לדוגמה) את נטילת הלולב של מי שבא במכוניתו ביום טוב לבית הכנסת.

זוהי עבירה מוסרית ודתית גדולה, ויש להשאיר אותה בתחומה.

כל טוב