עובד חיוני בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/11/22 13:44 כד בחשון התשפג

שאלה

היי בשיעור תושב"ע אנחנו לומדים על עובד חיוני בשבת אמרו לנו לבדוק בגוגל מה ההגדרה של עובד חיוני בשבת ואין שום מקום שכתוב את ההגדרה בדיוק אז באה השאלה מה זה עובד חיוני בשבת ?מה מותר לו לעשות?מה אסור לו לעשות?

תשובה

שלום לך,

עובד חיוני זה עובד שאם לא יעשה את עבודתו אנשים עלולים למות. ולכן לוחם או רופא בבית חולים הוא עובד חיוני. מי ששומר על רכוש בד"כ אינו עובד חיוני

לעובד חיוני מותר לעשות את עבודתו הנצרכת להציל חיי אדם.

אסור לו לעשות דברים הנוחים לו - כמו לחזור הביתה אחרי המשמרת. או למלא דוחות כספיים וכד'.

ככלל הנושא רחב ומסובך

בהצלחה דוד לוי