אם הזוג ששניהם יהודים התחתנו בחתונה אזרחית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/11/22 14:24 כא בחשון התשפג

שאלה

אחיינתי מתחתנת בחתונה אזרחית. עם חתן יהודי. אף שהם עושים כמה דברים מתחת לחופה כאילו מהמסורת אבל מתחתנת אותם אישה עם טקס שהם כתבו לבד. הם אינם מעוניינים ברבנות. השאלות שלי: האם זאת חתונה שיחשב כחתונה לפי הלכה? ומה יהיה המצב לפי ההלכה עבור הילדים שלהם? האם הילדים יחשבו כממזרים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חתונה כזאת איננה כדת משה וישראל ועל כן הם לא יחשבו הלכתית כנשואין אלא רווק ורווקה שחיים יחד. ילדיהם לא יהיו ממזרים כיוון שהיא לא נשואה כלל, אבל אם החיים לא יזרמו כרגיל והם ירצו להפרד תהיה הסתבכות מורכבת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ