האם אני נחשב רשע?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/11/22 17:49 טז בחשון התשפג

שאלה

שלום,

אני בתהליך חזרה בתשובה מזה שנים אחדות.

הגעתי למצב שאני שומר שבת בשמחה, מניח תפילין, מתפלל במניין בבית כנסת, נשמר מלשון הרע, שומר כשרות, קובע עיתים לתורה, עוסק בזיכוי הרבים, שומר גם מועדים ועוד...

יש עדיין עבירות שאני עובר, לא במזיד, אבל כן במודע, כי קשה לי ואני נופל, וזה אכן גורם לי לצאת, כמו למשל ב"חטא הידוע"... שזה חמור מאד. אחד הדברים שעזרו לי מאד זה לשמור עיניים, באינטרנט וגם ברחוב. זה מאד מחליש את יצר הרע, אבל אחת לכמה זמן אני נופל.

חשוב לי לדעת אם הלכתית אני עדיין נחשב רשע בגלל זה,

כי הבנתי שיש לזה השלכות חמורות, ואיני רוצה שכל המצוות שאני משתדל לקיים ילכו אל הקליפה במקום שיעמדו לזכותי.

בתודה,

תשובה

שלום וברכה

להפך.

קרא מחדש את מה שכתבת על מה שאתה עושה. מה שאתה רוצה. מה שאתה מתאמץ. מה שאתה מתקדם.

הלוואי וכולנו היינו בתנועה דומה לשלך.

מתקדמת. מתקנת. מנסה לא ליפול. מזכה את הרבים.

בני אדם אנחנו, ובשל כך אנחנו גם נופלים.

ואתגרו הגדול של האדם הוא לקום: שבע יפול צדיק וקם.

כל טוב ויישר כוח