פרידה קשה מהחברה שלי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/11/22 18:21 כג בחשון התשפג

שאלה

היי,מה נשמע?

אני בוחר להישאר אנונימי...

עברתי ממש עכשיו פרידה קשה שכבר כמעט שבוע הייתה בינינו אווירה מתוחה.

היא אמרה שהיא צריכה לדבר איתי על הקשר והבנתי ישר, אנחנו מדברים מחר ואני חושב שזה קשור לזה שהיא אוהבת מישהו אחר שכבר היה לה קטע איתו...

אני לא יודע מה כל כך לכתוב, אבל אני פשוט מרגיש גרוע.

לא חושב שאני אצליח להתגבר עליה אחרי שלושה חודשים במעט זמן וזה ממש מרסק אותי...

אני באמת אוהב אותה ומה שהכי כואב לי, זה שאני בלי רצון להמשיך...

אשמח לחיזוק

תשובה

שלום שואל יקר !

החוויה שאתה מתאר בשאלה נשמעת מאוד לא קלה. פרידה מדבר שמרגישים שהוא טוב עבורנו

זה דבר לא פשוט. היא יכולה להוביל לרגשות לא נעימים, להכניס אולי לעצבות, לתסכול, ולכאב.

פרידה מקשר שהיה חשוב לנו משאירה אותנו לבד, לפעמים עם תחושה שפשוט חרב עלינו

עולמנו. חשוב לי שתדע שלא מעט אנשים חוו והתמודדו עם החוויה הזו בצורה כזו או אחרת.

לגבי מה שכתבת בסוף שאתה בלי רצון להמשיך: הרבה פעמים אחרי פרידה זוהי ההרגשה,

נפרדנו ממשהו שתפס הרבה מהחיים שלנו ופתאום עכשיו הוא איננו.

יש דבר מעולה שכדאי להתאמן עליו ואפשר ליישם אותו לא רק לפרידות, אבל בפרידות זה כלי

שמאוד יכול לעזור. אי אפשר להתעלם מהחוויה הלא נעימה, זה דבר כואב מאוד! ואני חושבת שצריך

לכאוב על הפרידה, ולא להיבהל מרגשות לא נעימים, במיוחד כשזו פרידה טרייה. לכן חשוב לדבר על הקושי, להסיח את המחשבות למקומות אחרים, להתמקד בדברים

אחרים עכשיו. לפעמים קשר יכול לצבוע את כל החיים וכשהוא נעלם זו הרגשה של ריקנות וחוסר

גדול, אך שים לב שיש לך עוד חיים מלאים, כדי לא להישאב יותר מידי למקום הקשה, אני ממליצה

לצאת עם חברים, לעשות דברים שאתה אוהב, ולאט לאט תראה בע"ה איך הרגשות השליליים

מצטמצמים. אחרי שכואבים את הפרידה, כדאי לעשות עצירה של המחשבות, כי למעשה כשממשיכים לחשוב על הפרידה אנחנו כל פעם מחדש מעוררים את הרגש והכאב.

אתה בהחלט יכול להתגבר על זה, לא לשקוע בעצבות, לחזק בך דברים טובים,

לא לחזור על מחשבות שגורמות רק לכאב, לנסות להסיח את הדעת, לפנק את עצמך ואני מקווה כל

כך שתתגבר על זה שתתחזק מזה ותמשיך להתקדם. אני בטוחה שכשתצליח להתמודד עם הפרידה

בצורה נכונה אתה תראה כמה התחשלת ממנה וכמה גדלת.

לסיכום:

לכאוב את הפרידה, אבל לא יותר מידי, בשלב מסוים להתקדם הלאה, להסיח את הדעת,

לחשוב מחשבות טובות, שמחות, לא לחשוב הרבה על הפרידה- הפרידה קרתה- כמה יכאב לנו- זה

תלוי בנו, אנחנו צריכים לצמצם את הזמן שאנחנו חושבים על הפרידה, כי כל פעם מחדש כשחושבים

עליה זה מעלה את הרגש, לזכור שיש לך עוד חיים מלאים, ותתמקד בהם, תתמקד בדברים שאתה

אוהב, שמשמחים אותך..

מוזמן תמיד לפנות לחידוד, ולכל שאלה!

אפשר בהתכתבות בוואטאפ למספר: 052-468-3927, בטלפון- כוכבית 8298 , או באתר חברים מקשיבים.

בהצלחה רבה!

שילת

מוקד חברים מקשיבים