שם לתינוקת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/22 21:32 כ בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי לא מסכימים על שום שם לתינוקת מלבד השם: מיי ( משמעות מאת השם- מתנת השם).

הבנו שהשם לא מומלץ, האם זה אומר שהשם לא טוב? זה יהיה בעיה אם נקרא ככה לילדה?

אחרי בדיקה ארוכה אין לנו שום שם אחר ששנינו מסכימים עליו, אני כבר ממש מיואשת אנחנו כבר המון זמן סביב הנושא הזה…

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, להירגע.

מה שיקבע את החיים של בתכם היקרה לא יהיה "שם טוב" או "שם לא טוב". מה שיקבע הוא האהבה וההסכמה ביניכם, האהבה שתעניקו לה, המידות הטובות שתראה בבית, החינוך וכדו'.

השאלה ביחס לשם היא אפוא לא קריטית. צריך לנהוג בה בפרופורציה.

אתם רשאים אפוא לבחור בכל שם שיפה בעיניכם.

אעיר רק שאין לשם "מיי" כל קשר אל הקב"ה. שתי אותיות יו"ד אינן שמו של הקב"ה כי אם דרך כתיבה הרומזת לשמו של הקב"ה.

ולאור זאת – בחרו את השם היפה בעיניכם.

כל טוב ושמחה גדולה