ברכת המזון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/22 00:16 טז בחשון התשפג

שאלה

בס"ד

שלום הרב

אני עובד בפיצריה, ומדי פעם אני אוכל משולש או שניים באמצע משמרת, ברכת הפיצה היא המוציא, השאלה שלי היא אם אני צריך לברך ברכת המזון כל פעם שאני אוכל משלוש?

יש מצב שאני יאכל משלוש ואחרי שעה או שעתיים עוד אחד אז מה לעשות?

בכל מקרה בסוף המשמרת אנחנו יושבים לאכול פיצה כל העובדים. אז האם אני יכול לחכות לסוף המשמרת כדי לברך?

שם הרב העונה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לברך המוציא וראוי לעשות על לחם גמור ואח"כ לאכול את הפיצה, אם ההבדל בין איכלה לאכילה הוא יותר משעה יש לברך מיד.

אם הפער הוא גדול יש לברך ולחזור ולברך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ