עבודה זרה במשחקי וידאו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/11/22 20:33 יח בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרבנים

יש לי משחק וידאו לפלייסטיישן, במשחק יש הרבה דמויות שלקוחות מהמיטולוגיה הנורדית (כל מיני אלילים שלהם) וכל מיני חפצים שלהם.

סגנון המשחק הוא לחימה ולפי מה שאני יודע הדמות הראשית במשחק היא דמות מומצאת ע"י יוצרי המשחק.

למעשה במשחק לרוב נלחמים בחלק מהדמויות האלה.

כמובן שמבחינתי המשחק הוא נטו משחק ולא שום דבר מעבר לזה, ובגדר של מדע בדיוני והכל שם לא אמיתי ומופרך וללא קשר למציאות שלנו (אני בספק אם יש אנשים שעדיין מאמינים במיטולוגיה הנורדית).

האם יש בעיה בלשחק משחק כזה ?

שאלה נוספת שקשורה לזה, היא שיחד עם רכישת המשחק קיבלתי ספר קטן עם תמונות של דמויות מהמשחק ושל חפצים שלהם וכאלה.

האם יש בעיה בלהחזיק את הספר הזה אצלי בבית ?

תודה מראש על התשובה לשאלה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שאין אפילו לשחק בכך למרות שהאלים מתים בסוף המשחק אבל יש כאן נתינת חשיבות לאלים מסוימים, אמנם רובם לא מאמינים בהם אבל גם ע"ז שהייתה בעבר היא אסורה אלא א"כ נתבטלה אבל דמויות בפני עצמם הם עדיין תועבה למרות שאין מי שמאמין בכך היום (כפי שבתלמוד מסופר על דרקונים וכל מיני חיות שכנראה כבר לא האמינו בהם), אבל זו תועבה מצד עצמה על כן אין לשחק במשחקים כאלו.

אותו כנ"ל לגבי הספרים שיש בהם תמונות של אלים שלא בחיים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ