צורה של חזיר בתסי"ם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/11/22 10:38 טו בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב, אני תסמן עכשיו בתסים בחודש ארגון הקרוב בבני עקיבא ויש לנו בעיה. התסים זה משהו שמתקיים מדי שנה בחודש ארגון, השבט הגדול עושה ריקוד דגלים ויוצר כל מיני צורות, חלק סתם מגניבות כמו פצצה או חץ וקשת, וחלק קשור לערכים של הארגון כמו ת"ע או מגן דוד. הסניף שלנו נמצא בחיפה, וכידוע יש לנו פה בעיה קטנה בלשון המעטה של חזירי בר שמסתובבים בשכונות בעיקר בערב ובלילה שגורמים לבעיות, אז חשבנו, למה שלא ננצל את זה ונצחק קצת על המצב, נעשה צורה של חזיר בר ונגיד ברמקול משהו כמו "שבט הראה רוכב על חזירים" (לא סגורים בדיוק על המשפט). הבעיה היא, שהשמועה שנעשה את הצורה הזאת הגיעה להורים וכמה מהם אומרים שזה לא מתאים בגלל שחזיר זו חיה טמאה ביהדות. לדעתך יש עם זה באמת בעיה או שההורים סתם מחפשים סיבות כרגיל? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לאמתו של דבר אני לא מבין את השאלה.

התורה מדברת על חזיר.

הנבואה מדברת על חזיר.

חז״ל מדברים על חזיר.

ספרי ההלכה מדברים על חזיר.

לא רק בתחומים ההלכתיים, אלא גם פסוקים כמו ״נזם זהב באף חזיר״.

והחזיר - כמובן קיים בעולם.

אז למה שיהיה אסור ?

כל טוב