אחות מעצבנת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/22 20:35 יב בחשון התשפג

שאלה

מה לעשות עם אחות שמעצבנת אותי ורבה איתי כל יום וכל מצב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכדי לריב צריך שניים. אם אתה תחליט להתעלם מההצקות שלה, לא להגיד כלום ולא לעשות כלום, אז היא תפסיק את הההצקות.

ההסבר הפסיכולוגי: על ידי ההצקות היא מצליחה 'להשיג' משהו רגשי (על פי רוב תשומת לב).

כאשר אתה לא מגיב היא לא מצליחה להשיג את מה שהיא מנסה להשיג על ידי ההצקות והיא מפסיקה להציק.

אפשר שבימים הראשונים שאתה לא תגיב היא תציק כפליים, כדי לנסות להשיג מה שהיא רוצה.

אבל אם אתה תתעקש בחוסר התגובה שלה - אחרי עוד ימים ספורים ההצקות יפחתו ובסוף יעלמו לגמרי.