נשמה ונפש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/11/22 21:29 יא בחשון התשפג

שאלה

בס"ד

אדוני הרב שלום,

בזמן האחרונה התעניינתי בעניין הפילוסופיה וחקרתי קצת על היהדות לעומק וגיליתי דברים שלא ידעתי קודם. אך היה דבר אחד שלא הבנתי. האם הנפש שלי היא הנשמה שלי?הנשמה שלי היא הנפש שלי? או כל אחד זה דבר אחר?

תשובה

שלום וברכה

דיונים רבים נערכים במקורות היהודיים על המבנה של הנפש האנושית.

המקובל הוא שנפש ונשמה הם שני דברים שונים:

הנפש היא הבסיסית ביותר. יש נפש גם לחיות ולבהמות. זהו כוח החיים היסודי שמניע אותנו, ומבחין אותנו מהצומח.

הנשמה היא החלק הרבה יותר עליון בהוויה שלנו, היא מקור החכמה והבחירה, הרצון והיצירה.

האם קבלת תשובה לשאלתך ?

כל טוב