אבל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/11/22 21:31 יא בחשון התשפג

שאלה

שלום!

אימי נפטרה לפני חודשיים. לפני שבועיים ילדתי בת ואני אם לילדים בני 8 ו 4.

שאלותי הן:

1. האם מותר לי לשלוח מתנה לבני משפחה לרגל לידה, שמחה כלשהוא וכו'?

2. האם מותר לתלות מראה שנקנתה טרם הפטירה או לתלות תמונות חדשות שנקנו לאחר הפטירה?

3. האם מותר לי להשמיע לילדיו שירי ילדים?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, המקום ינחמך, ואף ישמחך בלידת בת.

א. אבל אינו שולח מתנות. אם יש צורך מיוחד, כגון מדובר על מישהו בודד וכדו', שהמתנות הן מעשה חסד - זה סיפור אחר, אבל מתנות 'שגרתיות' שנשלחות ללידה או לשמחה - לא.

ב. מקפידים פחות על מראה או תמונות חדשות, ובוודאי אם נרכשו קודם.

ג. בוודאי. הילדים אינם אבלים ואינם חייבים בכך, וזה חלק מההתקשרות שלך אתם ומהחינוך שלהם.

כל טוב