הכנת אוכל בשבת לאדם חולה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/11/22 23:21 טז בחשון התשפג

שאלה

גילו אצל אבי את המחלה הקשה וכתוצאה מכך מותר לו לאכול רק אוכל טרי שעבר בישול סטרילי באותו הרגע, האם מותר לחבר טוסטר לחשמל עם שעון שבת בכדי להכין לו טוסטים בשבת? האם מותר לעבור על ההלכה בשביל שיהיה לאדם חולה מה לאכול בשבת?

תשובה

שלום לך,

אין היתר לעבור על איסור תורה למען בישול לחולה בשבת.

יש היתר לעשות זאת על ידי אדם שאינו יהודי שיחמם אוכל מוכן כמו הכנת טוסט וכד'. לאדם בריא זה כמובן אסור, וגם במקרה שלכם אין לבריא לאכול מאוכל זה.

בברכת רפואה שלימה

דוד לוי

שאלה - מדוע לא ניתן להכין אוכל יבש ולשים אותו על הפלטה במקום להכין טוסט. בטוסט יש בד"כ איסור בישול בשבת מעבר לחיבור לחשמל