הוספת שם נוסף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/11/22 00:44 י בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה לגביי הוספת שם נוסף

קוראים לי עדי צדוק (נקבה) בת 18 וחצי

אני מרגישה שיש לי חוסר מזל ועין הרע תקופה שזה נובע מבעיות בריאותיות תקלות וחוסר כוח רצון ומזל להצלחה וכו

שנולדתי רצו לקרוא לי אלמוג ומאוד התחברתי לשם הזה

רציתי להוסיף לשם שלי שכביכול יקראו לי עדי אלמוג צדוק זה תקין בעינייך השינוי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוספת שם מצריכה איזה שינוי באישיות, כפי שכותב הרמב"ם על בעל תשובה שאתמול היה כזה והיום הוא אחר, אבל סתם שינוי שם בלא שינוי אצל האדם זה לא פועל. על כן תחילה כדאי לשנות את עצמו ולאחר מכן את השם, אפשר להוסיף "אלמוג".

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ