האם מותר לנערה ללמוד נגינה עי מורה גבר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/22 15:18 ז בחשון התשפג

שאלה

אמא שלי רשמה אותי לשיעור ניסיון לפסנטר ואני לומדת בבית ספר חרדי והשיעור מועבר עי גבר בקונסרבטוריון , לי אישית מרגיש לא בסדר ללכת ללמוד אצל מורה גם בגלל המסגרת שבה אני לומדת וגם כי אני חושבת שיש בזה איסור ואימא שלי אומרת שאני מגזימה והיא מסכימה לבטל את השיעור רק אם זה אסור מבחינת הלכה , אשמח לתשובה הלכתית ואולי גם לעיצה איך לעמוד על עקרונות שלי מול המשפחה

תשובה

בסד

שלום וברכה

בשו" ע (סי' כב סעי כ) נראה שגם יש בכך איסור רולי גדרי ללמוד עם עוד חברה וכדו'.

יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ