עדינות ותכונות האדם ..

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/22 15:28 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום לרב, רציתי להתייעץ .. אני בן אדם מאוד עדין, אף פעם לא בלטתי ..מאוד רוצה לפתח חוסן נפשי כי החיים האלו לא פשוטים וחייבת להתחיל להתמודד ולא להדחיק דברים.. יוצא לי שאני נפגעת הרבה.. קשה לי עם זה מאוד יש בי רגישות שמצד אחד אוהבת כי יש המון אמפתיה וצדדים חשובים.. מצד שני זה הורס בי את היכולת להתקדם ולהיות מי שאני בלי לפחד… האם זו אני ולקבל את זה? או שאפשר לטפל בזה?

תשובה

בסד

שלום וברכה

אשרייך שאת מסוגלת להכיר את עצמך כל כך טוב.

אפשר לטפל ולהגיע לדרך הישר כפי שכתב הרמב"ם שהיא דרך ביניים. אבל צריך מדריך טוב ירא שמים שי ש לו יד ורגל בחכמה הכללית והוא איש תורה.

בברכתהתורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ