גויים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 10:32 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול אם לגויים יש גם עולם הבא יש להם גם מצוות? הם גם נשמות? מה התכלית שלהם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רמב"ם (הלכות מלכים פרק ח הלכה יא) כתב: "כל המקבל שבע מצוות ונזהר לעשותן, הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא. והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן. אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב, ואינו מחסידי אומות העולם, ולא מחכמיהם".

יש להם עוה"ב רק לפי התנאים שהרמב"ם מנה, ויש להם גם נשמה כפי שנתנה לאדם הראשון, אבל אין להשוות נשמה של אדם שומר תורה ותרי"ג מצוות לנשמת אדם שלא מקיים תרי"ג מצוות אפילו שמקיים שבע מצוות בני נח. עיין בספר נשמת חיים לרבי מנשה בן יוסף שהריך בכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ