אברהם ותרח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/22 06:25 ה בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בני בן 7 שאל אותי איך יתכן שאברהם אבינו ניפץ את הפסלים של אביו ו"עבד עליו" שהפסל הגדול ניפץ את הפסלים הקטנים..

אמר לי שזה לא כיבוד הורים להתנהג ככה..

לא ידעתי להשיב ואמרתי שאבדוק עבורו.

אשמח לתשובת הרב.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שאלה יפה של ילד.

האם הוא בגיל שניתן להסביר לו את המצבים שבהם יש עימותים בין דברים שאנו מחויבים להם ?

ובמקרה הזה - בין איסור עבודה זרה והחובה להסיר אותה מהבריות, ובין החובה לכבד אב ואם, וגם לא לומר דברי שקר ?

ואחרי הבהרת השאלה, המקור לפסיקה הוא דרשת חכמים על הפסוק: "איש אביו ואמו תיראו ואת שבתותי תשמורו":

" יכול אם אמר לו אביו ואמו לעבור על אחת מכל המצות האמורות בתורה ישמע להם תלמוד לומר ואת שבתותי תשמורו כולכם חייבין בכבודי".

כלומר, בעימות בין כבוד ה' לכיבוד הורים - קודם כבוד ה', כי כולכם חייבים בכבודי.

כל טוב ויישר כוח