תיקון/הוספת שם עברי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/22 17:16 א בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראשית, מודה על הזכות לפנות אליך בשאלה כאן באתר, במסגרת מחקר אקדמי, קראתי מספר מקורות ולמדתי על עשייתך הברוכה והכה חשובה.

פונה אליך בשאלה לגבי הוספת שם עברי. נולדתי בשם ,,, וכך גם הורי קוראים לי בו, אך עבור כל האחרים אני …וכך גם מופיע שמי במסמכים. לאורך השנים עשיתי מספר ניסיומות לחזור לשם …, ובמיוחד שמופיעה בו האות ה', אך ללא הצלחה, ואין אני מרגישה מזוהה איתו. משתדלת ככל יכולתי שנים רבות לפעול לתיקון פנימי אמיתי יומיומי וחיבור לקב"ה, נתינה למשפחה וכל זולת, העמקה בלימוד והשתדלות. בעקבות נסיבות החיים, ברור לי כי יש צורך בתיקון העניין. רציתי בבקשה לשאול לעצתך אודות הוספת שם במקרה כזה, מהי הדרך הנכונה לעשות זאת ולאן עליי לפנות בנושא. תודה גדולה מהלב על כל מענה ושבוע מבורך

תשובה

שלום וברכהֿֿֿ

ראשית, ברוכה הבאה, ושמחה בדרכך.

אם את חשה שאת רוצה להוסיף ממד עברי לשמך - מצוין.

הדרך הטובה לעשות זאת היא לבקש מקרוב משפחה שבשעה שהוא עולה לתורה בבית הכנסת יעשה ״מי שברך״ ממוקד בך, שבו יוזכר שמך החדש, ועל ידי כך הדבר הופך להיות חלק בלתי נפרד משמך.

כל טוב, ואם צריך עוד לבאר - בשמחה