נטילת ידיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/22 07:34 כח בתשרי התשפג

שאלה

כשאני קמה בבוקר אני הולכת לרוב לשירותים (שוטפת ידיים ומברכת אשר יצר אחרי כמובן) לפני שאני נוטלת ידיים.. בימים כאלה, האם אני בכל זאת צריכה ליטול ידיים לאחר השירותים? במידה וכן, צריך לברך גם על נטילת ידיים או שזה בלי ברכה?

דבר שני, נגעתי בנעליים ואני צריכה ליטול ידיים.. על הנטילה הזאת צריך לברך אח"כ?

תשובה

שלום

כאשר קמים בבוקר ויש צורך ללכת לשירותים, מה שמומלץ זה ליטול ידיים כשקמים בלי ברכה, ואז לאחר השירותים ליטול שוב ולברך על נטילת ידיים ואשר יצר.

אחרי נגיעה בנעליים אין צורך לברך על נטילת ידיים.

כל טוב