זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/10/22 20:06 כח בתשרי התשפג

שאלה

הרב קשה לי לדבר על זה שאני כותב את זה אני מתחיל לדמוע אני ממשיך ליפול בחטא הנורא הזה ואני מרגיש שאין לי כפרה למרות שאני יודע שיש כפרה לכל העוונות אני מרגיש שלי לא יהיה אני מלחיל להיכנס לסוג של יאוש׳

אם הרב יכול להמליץ לי מה לעשות?

והאם יש ספר שמדבר על זה שאני יוכל ללמוד ממנו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הייאוש הוא מעשה שטן. ההרגשות השליליים מחלישים אותך ומקשים עליך להתמודד.

אתה חייב להפסיק לראות עצמך חוטא ופושע. עליך להתמקד בכל הטוב והיקר שבך: לימוד תורה, תפילות, מעשים טובים, מחשבות טהורות...

אל תצפה מעצמך לצאת ברגע אחד מחושך לאור. תצפה מעצמך להתחיל לצעוד צעדים קטנים בדרך אל האור.

תסלול לעצמך דרך תיקון שאתה יכול להתקדם בה: אם עד היום נפלת פעמיים ביום - תנסה לצמצם לפעם אחת ביום... אם נפלת חמש פעמים בשבוע תצמצם לארבע פעמים בשבוע.

כך תנהג במשך מספר חודשים - אחרי שתבסס את המצב החדש - תצעד צעד קטן קדימה. כל פעם צעד קטן מאוד - שבכוחך לצעוד.

וודאי - מעת לעת, יהיו נפילות בדרך. אם נפלת - פשוט תקום ותמשיך (שבע יפול צדיק וקם).

אם תציב לעצמך יעדים שאתה יכול לעמוד בהם - יהיה לך סיפוק ושמחה שיעניקו לך את הכוח להתקדם הלאה. כל פעם צעד קטן ואחר כך ביסוס במשך זמן ארוך.

כמובן - תתפלל הרבה על עצמך. התפילה הכרחית תמיד כדי להתחזק.

ספר מתאים בנושא: אשיב ממצולות של הרב יהושע שפירא