להוציא מזיכוי רבים מחשש חילול שבת?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/10/22 19:54 כח בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ברוך ד' זכיתי וזוכה להיות בעלת זיכוי רבים דרך פרקי תהילים חיזוקים באמונה וכל מיני חידושים שאני שולחת בקבוצה של הזיכוי רבים אונליין ( כמובן של רק בנות ) אבל במוצאי שבת אני שמה לב שבנות נכנסו לקבוצה בנות בשבת, ורואות את מה ששלחתי, להוציא את אותן בנות משם? או שלא כי באמת לא בא לי לחלל שבת ח"ו ושתצא ח"ו תקלה תחת ידי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינך חייב להוציא אותן מהקבוצה אבל את צריכה להשתדל למנוע חילול שבת:

לא לשלוח דברים חדשים ביום שישי, אלא רק עד יום חמישי בערב.

מה שאת שולחת בסוף שבוע תצייני בראש הדף שאת מבקשת שלא יקראו אותם בשבת כדי לא להחטיא את הקוראות (תכתבי זאת כמובן בסגנון שלך).

יישר כוח על מלאכת הקודש שלך!