אכילה במזיד ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/23 11:00 כו באב התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום,

ביום כיפור האחרון חוויתי כאבים מאוד קשים בעקבות מצב רפואי שיש לי, שכלל דימומים והייתי מודאגת מאוד שהמשך הצום יזיק לבריאות שלי בטווח הארוך, אני מאוד מתביישת בזה אבל החלטתי לאכול בצום בלי שיעורים, כי לא רציתי לקחת את הסיכון שהמצב הרפואי שלי ידרדר, אך זה לא היה באישור רופא או משהו.

אני יודעת שהעונש על זה הוא כרת, וזה שובר אותי, אני אישה דתייה מאמינה, שומרת מצוות, ואני אובדת עצות ובוכה בכל פעם שאני חושבת על זה, וזה הולך ונהיה בפעמים יותר ויותר תכופות.

אני צריכה עזרה, איך אוכל לכפר על זה? האם יש לי אפשרות למחילה ומחיקת הכרת? או שזו נקודת אל חזור?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

ההכרעה שלך לאכול ביום כיפור הייתה החלטה נכונה.

לב יודע מרת נפשו.

לא עברת על איסור כרת, כי אם להפך: בכאבים קשים ובדימומים יש לאכול בשעה שהאדם חש שזה מה שהוא צריך למען בריאותו.

על כן, במקום לבכות טוב שתשמחי על מה שעשית.

ותמשיכי לעבוד את הקב״ה בשמחה, בנאמנות ובטוב לבב.

כל טוב