זוגיות לפני חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/10/22 17:26 א בחשון התשפג

שאלה

אני נער דתי בישיבה גבוהה נחשבת ויש לי חברה, כרגע לא שומרים נגיעה, אבל בתהליך לשם עם עזרה של רב בוגר בישיבה

רציתי לשאול האם האיסור נגיעה חמור יוצר כשהאשה בנידה ואם עדיף להימנע מכך במיוחד או שאין בזה עניין לפני החתונה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אענה לשאלה הממוקדת שלך, וטוב שבמרחב הגדול אתה בקשר עם רב או בוגר כדי לצאת מהמקום בו אתם נמצאים, ולזכות להקים בית שמח ובריא, קדוש וטהור:

אישה רווקה אינה טובלת. לפיכך, משעה שהיא הייתה פעם אחת נידה, אפילו בגיל 12, היא נותרת נידה.

אין אפוא הבדל בין בשעת מחזור ובין כשהיא לא במחזור.

בשניהם האיסור קיים, ואתם קרואים לשמור על קדושתכם.

כל טוב