אמונה מול ידיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/22 14:23 ב בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבודו,

אני לא באה מרקע דתי אבל קיומו של הבורא ברורה לי לחלוטין ומעל ומעבר לכל צל של ספק. שאלתי מדוע אומרים"אני מאמין" או " מאמין באמונה שלמה"? הרי אני לא מאמינה לזה, אני יודעת את זה בהבנה העליונה ביותר ובכל רמ"ח איבר. תודה רבה!!!!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

הרמב״ם אכן כותב כפי שאת טוענת, ממש בהלכה הראשונה של ספרו הגדול: ״יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל נמצא וכל הנמצאים משמים וארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מאמתת המצאו״.

ואת בוודאי יכולה לנווט בשפה הזו.

נראה לי שרוב בני האדם מעדיפים לומר ״מאמין״ לא בגלל שרמת הוודאות שלהם נמוכה יותר, אלא בשל הרצון לבטא את העובדה שכיום ״לדעת״ מחייב גם לאפשר להוכיח, ואילו ״מאמין״ נובע ממקומות עמוקים יותר בנפש, שאינם זקוקים להוכחה.

כל טוב