דילמה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 23/10/22 13:47 כח בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נתקלת בדילמה בימים האחרונים שמדירה שינה מעיני.

שכרתי דירה וגיליתי שאין בחדר שלי בית מזוזה, אבל הקלף קיים.

אני חוזרת לבית הוריי בסופי השבוע וחוזרת שוב לבית השכור בשבת.

קניתי בית מזוזה בעיר בה אני גרה אבל אין לי אפשרות להעביר את בית המזוזה לבית השכור ביום חול, רק בשבת.

האם כדאי לחכות עם התקנת המזוזה למתי שאוכל להעביר את בית המזוזה ביום חול או שאפשר להעביר את בית המזוזה בשבת ולקבע את המזוזה בצאת השבת?

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

א. כמובן שלכתחילה ראוי להניח את המזוזה בתוך בית מזוזה יפה, שבכך המזוזה שמורה יותר ונמצאת במקום מכובד יותר.

ב. מעיקר הדין, אם הקלף של המזוזה תלוי במקומו כראוי ללא בית מזוזה, אין בעיה בדבר.

ב. כמובן שתעברי את בית המזוזה לביתך, בימי החול ולא בשבת קודש, או בחגי ישראל.

בשורות טובות