סיום אמירת קדיש על אבא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/10/22 15:20 כג בתשרי התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב , אבי נפטר בתאריך ה' בטבת תשפ"ב

9 בדצמבר 2021

אנו נוהגים כמנהג עדות ספרד ורציתי לשאול מתי אני מסיים לקרוא קדיש ?

וכן רציתי לשאול מתי אני צריך לחזור ולקרוא קדיש הכוונה החל משנה שנייה ואילך ?

תודה רבה

תשובה

שלום

על פי הילקוט יוסף אומרים קדיש עד תום י"א חודש, כלומר עד תאריך ה' בחשוון (30 באוקטובר).

לאחר מכן מפסיקים לשבוע הראשון של החודש הי"ב, ואז, מי"ב בחשוון (6 בנובמבר), ממשיכים לומר עד התאריך של סוף י"ב חודש - ה' כסלו (29 בנובמבר).

בשנים הבאות אומרים קדיש מליל שבת שלפני יום הפטירה ועד לתאריך הפטירה - ה' בטבת, והעיקר הוא בתאריך הפטירה.

כל טוב

והקב"ה ישלח לכם נחמה מן השמים בתוך שאר אבלי ציון וירושלים