נזק למעסיק בעת עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/22 13:53 כג בתשרי התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

במהלך העבודה שלי כמאבטח במתקן מסויים הייתי צריך להזיז עגלה מסויימת(עגלת סופר)ששייכת למקום עבודתי שהפריעה לפתיחת שער הרכבים.בעת ההזזה של העגלה בטעות דחפתי אותה בעוצמה חזקה וכתוצאה מכך נגרמו לה שפשופים קלים מאוד ליד ידית האחיזה.יש לציין שהעגלה אינה חדשה והיו לה שפשופים עוד מלפני.

האם חובת הנזק היא עלי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן עקרוני אם דחפת חזק מדי ולא פרופוציונלי אתה חייב לשם את הנזק.

הנזק הוא הפחיתה בערך בגלל הדחיפה. כך שאם היו שריטות אתה צריך לשלם רק עבור פחיתת הערך בגלל המעשה שלך.

אמנם יש בגמ' שלא נהגו שהעובד משלם, כיוון שהמעביד בד"כ מוכן לספוג הפסד זה. אבל במקום עבודה שמקפיד ואם אתה דחפת חזק מדי יש חיוב תשלומים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ