האל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/10/22 14:57 כג בתשרי התשפג

שאלה

אתה אמרת שהאל מייסר את עם ישראל אז הוא מייסר או גם משמיד ערים חוטאות?

תשובה

בס"ד

שלום רב

האל לעולם לא ישמיד את כל עם ישראל, אבל יש ייסורים = אסונות כבדים שפוגעים ברבים מישראל, לא בכולם כמו השואה.

האל משמיד ערים חוטאות של הגויים: סדום ועמורה, היה איום גם על השמדת נינווה - כל אלו ערים של גויים.

התורה מצווה על עם ישראל להשמיד עיר של ישראל אם כולם עובדים עבודה זרה - עיר הנידחת