ערכיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/22 13:37 כג בתשרי התשפג

שאלה

אני חרדי שמתעניין בציונות הדתית רצתי לשאול מה הבדל בערכים בין חרדים לדתיים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההבדל המרכזי הוא בשאלה האם רואים בתקופה ובשיבת ציון הליך של גאולה או לא. לפי רבני הציונות הדתית על פי הגמ' בסנהדרין הסימן של הגאולה הוא הרי ישראל שנותנים פרים לעם ישראל, דבר שאנו רואים כעת בעינינו ממש, ועל כן זה חלק מתהליך הגאולה, למרות שרוב הציבור איננו שומר תורה ומצוות באופן מלא, אבל זה חלק מתהליך הגאולה. לעומת זאת החרדים לא רואים בחזרת ישראל לנחלתם ולהיות מדינה עצמאית כחלק מהגאולה, אלא הליך צדדי שהוא מסייע לשמור תורה ומצוות, אבל אם הוא מפריע יש להלחם בו. מתוך נקודת מבט זו מתפצלות שאלות רבות ושונות.

חורף בריא

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ