דת וצינות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/11/22 14:19 כ בחשון התשפג

שאלה

איך מסתדר דת וציונות הרי הרצל וביאלק לא רצו שהיה דתיים אז למה שאני ישרת את המדינה שהיא ציונית ורודפת אחרי הדת

תשובה

שלום

מחילה שעונה רק עכשיו. רק כעת השאלה הגיעה אליי.

ביאליק כלל לא קשור לעניין.

לגבי הרצל, מלבד זאת שהוא ממש לא היה מנוכר ליהדות (כמו שהראו המחקרים האחרונים), אבל זה לא ממש משנה.

המגמה שלו ושל אחרים שהיו שותפים בציונות (אגב, בקונגרס הציוני הראשון היה רוב של שומרי תורה אם אינני טועה), וגם של אלו שקדמו לתנועה הציונית, הייתה חיובית - להעלות את עם ישראל לארץ, שהיא מצווה גדולה וחשובה (כמבואר ברמב"ן בהשגותיו על ספר המצוות, מצווה ד', ובעוד מקומות רבים בראשונים ובאחרונים, עיין בספר 'אם הבנים שמחה').

הרצון הזה היה חלק מההתעוררות של עם ישראל במאתיים השנים האחרונות לשוב לארץ, התעוררות שמקורה עמוק בנשמת עם ישראל.

הקמת המדינה היא מצווה גדולה וחשובה של ירושת הארץ ושל קיבוץ גלויות ושל הצלת ישראל מיד צר, וממילא גם השירות בצבא הוא בשביל עם ישראל והוא מצווה חשובה מאוד.

זה ממש על קצה המזלג. זה נושא רחב מאוד